Xiaomi 11T 5G je pravi telefon za igre!

Vam je poteklo naročniško razmerje ali ste zaradi nerodnosti kot mi razbili steklo na svojem starem telefonu? Potem je čas da okoli pogledate in pogledamo, kaj se dogaja na področju mobilne telefonije. Že star pregovor pravi, da kupiti najnovejši model, ki je prišel na trg pred 14 dnevi ni najbolj smotrna odločitev, ampak pameten človek vsaj na področju tehnike priporoča, da se zaradi finančnega prihranka vedno kupi predzadnji model. In nekako tako smo prišli do novega telefona Xiaomi 11T 5G, ki je trenutno v akciji pri ponudniku Telemach kot telefon meseca in vas pride skupno 396 EUR, če seštejemo24 obrokov po 16,5 EUR v srednjem naročniškem paketu. Ko primerjamo ponudbo, kaj se da kupiti je stvar takšna: Totalno zastarele zadeve, ki se valjajo po skladiščih že leta dobite ob podpisu pogodbe za 1 ali 2 eur na mesec. Zmogljivejši stroji, kjer se plača znamko in navidezno pomembnost uporabnika IN DEJSTVO DA GRE ZA NAJ NAJ MODEL, da je oh in ah, pa vas pridejo 30 EUR, 40 EUR ali 50 EUR na mesec. Xiaomi je torej nek srednji razred po ceni, ker pa znamka ne spada v Premium razred kot Samsung ali Apple, pa dobimo tukaj za svoj denar več kot pri konkurenci.

Barva Celestial Blue nam je bila najbolj všeč in takšen je naš novi telefon.

Pa poglejmo v drobovje naprave:

16,9 cm AMOLED zaslon s hitrostjo osveževanja 120 Hz in Full HD + je podobno velik kot zaslon na prejšnjem modelu, ki sem si ga lastil dve leti. Prej sem imel telefon Samsung Galaxy A71, ki pa ni imel 120 Hz osveževanja! Xiaomi je torej za poganjanje iger boljši, saj je slika bolj odzivna in je manj lega. Pametni telefon temelji na operacijskem sistemu Android 11 z razširitvijo MIUI 12.5, kar je tudi boljše, kot smo bili vajeni pri prejšnjem telefonu, ki je imel Android 10. Izjemno zmogljiv 8-jedrni procesor MediaTek Dimensity 1200-Ultra pa bo poskrbel za brezhibno delovanje naprave. Novejši Xiaomi ima glavni procesor izdelan v 6 nm tehnologiji, medtem ko je prejšnji Samsung imel procesor Snapdragon 730 izdelan v 8 nm tehnologiji in so tranzistorji bili malo večji. Pri hitrosti procesorja doseže tako starejši Samsung 30 točk od stotih, novejši MediatTek pa 74 točk. Na področju igranja iger je dosegel Samsung 30 točk, novejši Xiaomi pa 74 točk. Najboljše da sami pogledate tabelo, ki so jo objavili na www.Nanoreview.net.

Podpora omrežju 5G za neverjetno hitrost je tudi ena od pozitivnih lastnosti zaradi katere mi je bilo lažje podpisati novo pogodbo pri Telemachu, ki me bo 2 leti stala dodatnih 16,5 EUR na mesec. Trojna ultra-široka zadnja kamera (108 MP + 8 MP + 5 MP) in sprednja kamera (16 MP) bosta poskrbeli za čudovite fotografije. Tukaj je Xiaomi boljši pri zadnji kameri, pri sprednji pa ne. Visoka kapaciteta baterije 5000 mAh je boljša kot jo je imel Samsung. Kako je pri grafičnem procesorju? Mali-G77 MC9 je vgrajen v novega Xiaomija. Adreno 618 pa je bil v prejšnjem Samsungu! Starejša verzija je imela hitrost 430 Giga flopsov, novejša jih ima kar 800! To je skoraj 2x več hitrosti! Pri Geekbench Multicore testu pa novejši model doseže tudi skoraj 70% boljši rezultat. A ni čudno saj ima Mali v primerjavi z Adrenotom predpomnilnika 2x več. Namesto 512 KB ga ima 1 MB. Tukaj pa imamo največ veselja pri nadgradnji. Moja priljubljena igra Raid Shadow Legends bo sedaj bila še hirtrejša in boljša in lepša in moji čarobni junaki bodo še bolj hitro skakali po zaslonu.

Kaj pa sprednja kamera? Fotografiranje? Ni panike! 108 MPIX bo več kot dovolj za snemanje Instagram fotk in Tik Tok videjev! Tehnologija gre naprej in Xiaomi gre naprej z njo v roki. No, seveda tudi Samsung, Apple in ostali borci! Je novi Xiaomi res toliko boljši kot prejšnji Samsung A71? Da! Tukaj je še nekaj številk iz Geekbench 5 testiranja:

Zanimajo me točni podatki procesorja in grafike! Koliko jeder? Frekvence? Razlike? Ni problema! Izvolite podatke, desni podatki so za novi model Xiaomi, leva stran je namenjena Samsungu!

Ok! Super! Kupimo! Prepričan sem! Sedaj vidim, da je napredek tukaj in da napredek nujno ne rabi stati 1000 EUR, ampak da danes dobimo soliden telefon s super kamero in 120 Hz zaslonom ter 8 GB spomina in 128 GB diska za manj kot 400 EUR! Kaj dobim v paketu? Tole:

V lepi beli škatli je telefon! Polnilec, ki je ultra hiter in to res ultra ultra hiter in zaščitna srajčka! Telefon nima priloženih slušalk! Ni izhoda za slušalke in zaščitno steklo si morate sami dokupiti! To je to. Za 400 EUR trenutno več ne morete dobiti. To je zmagovalni telefon po mojem osebnem mnenju, ki ni ne predrag in ne prepoceni in ki bo aktualen vsaj 2 ali 3 leta, če ga ne bom razbil.

Dodaj odgovor