Minister Arčon na prijateljski košarkarski tekmi med Slovenijo in Italijo v Trstu

Minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Matej Arčon si je v soboto, 25. junija, v športni dvorani Allianz Dome v Trstu na povabilo organizatorjev zamejskega Amaterskega športnega društva Jadran ogledal prijateljsko tekmo med košarkarskimi reprezentancama Slovenije in Italije. V prvi vrsti je zastavo slavnih vihtel tudi sedanji predsednik republike Borut Pahor.

Predsednik Pahor in minister Arčon med gledalci na robu igrišča. Pahor vihti slovensko zastavo.
Minister Arčon in predsednik Pahor ob robu igrišča. | Avtor Facebook Urad predsednika Republike Slovenije

Na tekmi, na kateri je visoko slavila Slovenija, so slovenske vrste predstavljali tudi številni odlični športniki, ki igrajo v najboljših svetovnih klubih zunaj matične domovine. Med drugim pa je bila ta tekma še posebna poslastica, saj sta za reprezentanco po dolgem času odigrala svetovna asa Luka Dončić in Goran Dragić.

Za slovensko zamejsko društvo Jadran, ki je ob pomoči Združenja slovenskih športnih društev v Italiji pripravilo včerajšnji spektakel, je bil to velik organizacijski izziv, za slovensko narodno manjšino v Italiji pa zelo pomemben promocijski dogodek, tako z vidika njihove prepoznavnosti v Italiji kot tudi v matični domovini.

Prijateljsko tekmo so dobili Slovenski asi, ki so Italijo gladko premagali.

Dodaj odgovor