Aurus predstavil električni motocikel Merlon za motorizirano spremstvo ruskih državnih uradnikov

Pilotna serija motociklov Aurus Merlon je zaključena in trenutno prehaja skozi ves cikel testiranj, je bilo objavljeno na stojnici Centralnega znanstveno-raziskovalnega avtomobilskega in avto-moto inštituta (NAMI) na mednarodni industrijski razstavi “Innoprom” v Jekaterinburgu. Poudarjeno je bilo, da ima spemljevalni motocikel že “dokončan zunanji dizajn”. Poleg tega so opredeljeni njegovi ključni parametri v smislu tehnologije, delov in ergonomije. Dvokolesni “Aurus” se lahko pojavi na cestah leta 2022 ali 2023.

Elektromotor motocikla ima potrjeno moč 140 kilovatov oziroma 190 konjskih moči. Aurus Merlon z mesta do 100 km/h pospeši v 3,7 sekunde, njegova največja hitrost pa je okoli 200 km/h. Brez polnjenja baterije lahko prevozi 200 kilometrov. Konstruktorji napovedujejo, da bo motocikel deloval tudi pri temperaturah pod ničlo, tudi do -25 stopinj Celzija.

Glavna naloga novega motocikla bo spremstvo avtomobilov visokih uradnikov, v seriji pa bodo tudi različne različice težkih motociklov za druge naloge, med drugim za potrebe MNZ in Ministrstva za izredne razmere (MČS), pa tudi civilno različico, ki bo v prosti prodaji. Lani so patentirali bočno prikolico Merlon z aerodinamičnim pokrovom in vodoravnim žarometom, ki pokriva skoraj celotno širino motocikla.

Prototip Merlon je ustvaril koncern Kalašnikov ob upoštevanju zahtev strokovnjakov garaže za posebne namene Zvezne varnostne službe (FSO) Rusije. Pred tem so mediji napovedali, da bi lahko serijska proizvodnja stekla leta 2022 ali 2023, vendar podrobnejših informacij o tem še ni.

Vir: SI.RBTH.com

Dodaj odgovor