Nadgradnja sodelovanja z nevladnim sektorjem

Predsednik vlade dr. Robert Golob se je danes ponovno sestal s predstavniki nevladnih organizacij. Delovno srečanje je potekalo v široki zasedbi, udeležili so se ga tudi predstavniki ministrstev.


Predsednik vlade in ministrica za javno upravo na srečanju s predstavniki nevladnih organizacij | Avtor STA/Nebojša Tejić

Predsednik vlade je izpostavil, da je namen srečanja seznanitev “s celotnim spektrom prostovoljstva in nevladnih organizacij. Drugi namen pa je, da se organizacije in zveze povežejo z ministrstvi in se z njimi pogovorijo o konkretnih nalogah.” Ob tem se je zahvalil nevladnim organizacijam, ki delujejo v javno korist, in poudaril pomen še tesnejšega sodelovanja.


Delovno srečanje bo prispevalo k specifičnim zaključkom na posameznih področjih, v ospredju pa je bila usmeritev predsednika vlade ministrstvom, naj na svojem področju uravnavajo in usmerjajo tudi delo nevladnega sektorja. Izpostavil je, naj bodo ministrstva čim bolj tvorna in prepoznajo korist, ki jih posamezen nevladni sektor prinaša.

Dodaj odgovor