Notesniki.si donirali 1690 EUR za otroke obolele za rakom

Kaj imajo skupnega računalniška trgovina, košarka, Goran Dragić in otroci oboleli za rakom? Na to vprašanje bomo odgovorili, tako kot je bilo in kot je res. Športni navdušenec Tadej Pasar je po naključju prišel do podpisanega dresa Slovenske košarkarske legende Gorana Dragića in se po močnem premisleku odločil, da organizira dobrodelno dražbo dresa in kompletna sredstva nameni junakom tretjega nadstropja.

Miha Vake, Notesniki.si , Tadej Pasar organizator dražbe, Urška Kolenc, predsednica društva,

Kaj o sebi pišejo junaki 3. nadstropja? Kdo so?

Junaki 3. nadstropja so otroci, ki se ali so se zdravili na hemato-onkološkem oddelku v 3. nadstropju Pediatrične klinike v Ljubljani. To so otroci z rakom.  

Društvo Junaki 3. nadstropja je društvo staršev otrok, obolelih za rakom. V njihovem prikrajšanem otroštvu jim pomagamo. Z izkušnjami in voljo nudimo oporo tudi družinam, ki stopajo po poti, katero smo prehodili sami. Naše naloge so torej predvsem finančna, socialna in psihološka pomoč Junakom in njihovim družinam med in po zdravljenju te zahrbtne bolezni.

Društvo je povsem neprofitno in odvisno od pomoči dobrih ljudi. Vsa sredstva namenjamo za izboljšanje življenja otrok z rakom in njihovih družin – na vseh področjih (bolnišnična obravnava, finančni in psihosocialni položaj družin obolelih otrok, ozaveščanje in detabuizacija bolezni, ipd.).

Društvo vodimo starši Junakov 3. nadstropja, ki smo se odločili, da nekaj svojega prostega časa namenimo za pomoč družinam otrok z rakom. Vsi smo prostovoljci.

Kako je potekala dražba ?

Tadej je reklamo za dobrodelno dražbo organiziral preko socialnih omrežij in s pomočjo Slovenskih medijev. Zanimanje je bilo veliko in o dražbi so poročali tako na radijskih postajah, na RTV SLO in tudi na spletnem portalu o košarki. Pomagati otrokom zbolelim za rakom, se je zdelo pomembno tudi podjetju Notesniki.si in po aktivnem sodelovanju na dražbi je najvišja ponudba za podpisan dres prišla iz Maribora. Tako so Notesniki.si za 1690 EUR kupili dres Gorana Dragiča od Tadeja, kompletna sredstva pa so se donirala društvu, ki pomaga otrokom obolelim za rakom.

Po krajšem usklajevanju in pripravljanju donatorske pogodbe so Notesniki.si nakazali sredstva za bolne otroke dobrodelnem društvu in kmalu za tem se je v Ljubljani zgodila simbolična predaja čeka in dresa.

Pri Notesniki.si smo veseli, da lahko pomagamo otrokom obolelim za rakom in tudi veseli smo, da lahko o takšnih pomembnih temah obvestimo tudi druge potencialne starše, ki bi rabili pomoč ali druge donatorje, ki bi radi pomagali. Za več informacij o društvu junaki tretjega nadstropja najdete TUKAJ.

S pomočjo naših donatorjev in članov smo izvedli številne akcije in z njimi pomagali našim junakom.
– nakup bioimpedančne tehtnice za hemato-onkološki oddelek
– zbrali smo 1200 otroških in 1000 odraslih zaščitnih mask ter 50 litrov razkužil in jih podarili Junakom, ko jih zaradi izrednih razmer ob izbruhu koronavirusa ni bilo možno kupiti
– prispevali smo k spremembi zdravstvene zakonodaje, od nov. 2020 staršem za bivanje v bolnišnici ob Junakih (in drugih otrocih s posebnimi potrebami) ni treba več plačevati
– hemato-onkološki oddelek smo opremili s številnimi medicinskimi pripomočki
– uredili sobo zaupanja (v sodelovanju z LIDL)
– na oddelek pripeljali glasbeno terapijo
– sobo za starše opremili z mikrovalovko in priboljški za starše in otroke
– do spremembe zakonodaje krili stroške sobivanja staršem obolelih otrok, starih več kot 6 let
– Junake doma razveselili z malenkostmi (majčke, copati, zaščitne maske, razkužila … )

Želim pomagati

Našim junakom lahko pomagate na različne načine. Za vsak dan zdravljenja, ki jim ga skupaj olajšamo, bodo iskreno hvaležni.
– Doniraj
– Postani član
– Sodeluj v anketi

Dodaj odgovor