Renault 5 praznuje 50 let! Čestitke! Ob rojstnem dnevu novo konceptno vozilo! WOOOOW!

Renault 5 je bil prvič izdelan daljnega leta 1972 in torej letos praznuje 50 let. Iskrene čestitke! Poskočen in zelo priljubljen malček se je v prvi verziji prodal kar v številu 5 milijonov kosov. Pri Renaultu so za praznovanje njegovega petdesetega rojstnega dneva izmislili nekaj res posebnega.

Zaposlili so Francoskega umetnika in oblikovalca Pierre Gonalonsa, da ustvari novi Renault 5 Diamant avto za sejme, salone in predstavitve. Takšen avto bo na trgu samo en in zaenkrat ne bo namenjen prodaji, ampak samo v reklamne namene.


Proporcije, mere in izgled zelo spominjajo na originalen Renault 5, ki je bil z izvedbo 2 v proizvodnji do leta 1996. Renault 5 Diamant je bil moderniziran in namesto motorja na notranje izgorevanje vsebuje show avto sedaj električni pogon.

Barva, ki je nanešena na avtomobil je nanešena v 3 slojih z zlatimi delci in v pinky barvi. Sprednje luči, ki štrlijo iz maske so narejene v obliki diamantov oziroma dragih kamnov.


Kolesa spominjajo na dražje modele Alpine in platišča so v notranjosti črna, v zunanjosti pa bela. Ogledala in kljuke so zlate barva. In tudi zadnje luči spominjajo na drage kamne.

Nekaj najbolj posebnega je volan, ki je pri modelu Renault 5 Diamant izdelan iz recikliranega marmorja v črni barvi. Posebna je tudi armaturna plošča in kvalitetni izbrani materiali v notranjosti.

Poglejte si slike v prilogi in video in uživajte v prelepi estetski stvaritvi, ki so jo za vas ustvarili francozi. Diamant je samo konceptno vozilo, ki pa nakazuje skorajšen prihod novega Renault R5 EV, ki je načrtovan za začetek leta 2024.

Dodaj odgovor