Velika podražitev hotelskih nastanitev v prestolnici!! Več kot 250% v dveh letih! Sprechen Sie Deutsch?

Covid 19 ni prinesel le slabe stvari ampak tudi dobre. Ena od dobrih stvari je bila, da so bile meje bolj ali manj zaprte in je bilo v Sloveniji manj turistov. Določeni Hoteli so tako tistega davnega časa leta 20 in 21 spustili cene in naredili akcijske pakete. Mariborčani in tudi drugi prebivalci ruralnih območij izven prestolnice Ljubljane so tako dobili priložnost, da ugodno obiščejo prestolnico. Pojavili so se turistični boni in dopusti so bili ob uporabi bonov celo gratis! Bravo vlada! In kako je danes? No, res je da so nas jebali z obveznim cepljenjem in maskami! Budale! A kot opravičilo smo dobili turistične bone!

Bonov več ni! Gratis dopustov več ni! In poleg tega so Hoteli, ker več ni COVIDA konkretno dvignili cene. Eden od takih je UHotel, ki je vmes menjal lastnika. Omenjen Hotel smo obiskali tako leta 20 kot tudi 21. Velika soba za veliko družino je bila po akcijski ceni na voljo za 210 EUR in v Shoping paketu, ki je bil takrat na voljo si za teh 210 EUR nočitve dobil nočitev z zajtrkom plus 100 EUR shoping bonov za nakupovalne centre Europark v Mariboru in Citypark v Ljubljani. Torej ko od 210 EUR stroška nočitve odšteješ 100 EUR shopping bonov vidiš, da je bilo prenočevanje družine v Ljubljani samo 110 EUR. Relativno ugodno!

Danes je stanje katastrofa. Pri enakem Hotelu smo za enako sobo povprašali eno leto kasneje. Ni več turističnih bonov torej vse moramo plačati sami in država dopusta ne subvencionira. OK. In kličemo na hotel 3x in pišemo emaile. Ter dobimo ponudbo. Cena nočitve je 300 EUR. Ob željenem 3 dnevnem obisku prestolnice bi nas aranžma potem stal vrtoglavih 900 EUR, kar je več kot je plača trgovke v Merkatorju. Lani je takšno potovanje preračunano stalo 330 EUR, danes 900 EUR.

In draginja se je pojavila v obliki ne 10% letne inflacije ampak več kot 250% letne inflacije. Enaka zgodba je v drugih Ljubljanskih Hotelih, ki Shoping paketov več nimajo na voljo. Nekateri so shopping ponudbe umaknili s svojih spletnih strani. Drugi jih še imajo objavljene in se na zahteve po rezervaciji izgovarjajo ali ne odgovorijo na emaile.

Seveda je pravica Hotelirja, da sam postavi cene! Ampak je tudi pravica gosta, da tako drage ponudbe ne sprejme. Ja! Sprechen Sie Deutsch? Upam, da Hotelirji v Ljubljani ne govorijo samo Slovensko in Srbsko, saj z takimi cenami drugih gostov kot so Nemški ne morejo pričakovati. Pa schonnen tag in danke Draginja fur 250% inflation!

Dodaj odgovor