Acer Nitro 5 gamerski notesnik z RTX 3060 in Intel i7 procesorjem že v Sloveniji!

Pri podjetju Acer so predstavili prenovljen in izboljšan prenosni računalnik Nitro, ki je namenjen tistim, ki prenosnik uporabljajo pretežno za igranje najnovejših računalniških iger in ga ne bodo dosti prenašali naokoli. Novost je opremljena z oznako Nitro 5 in se od konkurence razlikuje predvsem po tem, da je namenjena tistim, ki za take zelo zmogljive prenosnike niso pripravljeni odšteti zelo veliko. Kljub temu gre za odličen prenosni računalnik, ki nas vsaj zlepa ne bo pustil na cedilu, saj je opremljen s procesorjem Intel Core i7 enajste generacije in zmogljivo grafično kartico Nvidia Geforce RTX 3060 z 6 GB spomina. Prenosni računalnik ACER Nitro pa je na voljo tudi v izvedba po ugodnejši ceni z grafikami GTX ali v uzvedbah z višjo ceno in še močnejšimi grafikami RTX.

Inženirji podjetja Acer so igričarski prenosni računalnik Nitro 5 opremili z zmogljivim procesorjem Intel Core i7 enajste generacije natančeje model Intel Core i7-11800H , ki podatke preračunava z osmimi fizičnimi jedri in šesnajstimi procesorskimi nitmi in sicer pri frekvenci 2,3 gigahercev oziroma 4,6 gigahercev v pohitrenem načinu delovanja. Preračunavanju grafičnih vsebin pa je kos zmogljiva grafična kartica Nvidia Geforce RTX 3060 z 6 GB spomina, ki pa je na srečo varčna z električno energijo. Preostala strojna oprema obsega še sistemski pomnilnik do skupne kapacitete 32 gigabajtov in pogon Solid State z 512 gigabajti vgrajenega prostora, po potrebi pa lahko dokupimo še klasični trdi disk z do dva terabajta, ki je namenjen predvsem shranjevanju podatkov. Osnovni model, ki je v akciji pri podjetju Notesniki.si je opremljen z 16 GB delovnega spomina in je na voljo za akcijskih 1099 EUR z DDV. Pred znižanjem je bila cena 1369 EUR z DDV. Posebnost? Prelepa in kakovostna tipkovnica osvetljena v rdečo barvo ter poseben ACER hladilni sistem, ki skrbi, da so zmogljive komponente vedno dovolj hladne!

Inženirji podjetja Acer so prenosni računalnik Nitro 5 opremili še z 15,6-palčnim zaslonom IPS ločljivosti 1.920 x 1.080 slikovnih točk, hladilnim sistemom Acer CoolBoost ter kakovostni zvočniški sistem s podporo tehnologijama Dolby Audio Premium in TrueHarmony. Tu je na voljo še bogata paleta priključkov kot so gigabitni Ethernet, brezžična povezava WiFi MIMO ter vmesniki USB 3.1, USB 3.0, USB 2.0 in video priključek HDMI. Ohišje prenosnega računalnika Acer Nitro 5 je obarvano v črno nesijočo barvo z rdečimi elementi in kombinacijo tipk WASD, na trdem disku pa je nameščen operacijski sistem Windows 10. Količina po akcijski ceni pa je žal omejena. In ja. Osveževanje je primerno igranju iger za zahtevne uporabnike in ja! Zaslon nima 60Hz ali 75 Hz osveževanja, ampak osvežuje do 144 Hz!


Kdor torej potrebuje hiter sistem in sta mu črna in rdeča barva OK ter namerava na zaslonu zverine poganjati najnovejše igre poleg šolskih obveznosti, tabel in Youtuba, naj hitro odhiti k www.NOTESNIKI.si, dokler še so zaloge.

Dodaj odgovor