Drama je! Drama bo! Tako je to!

Projekt obnove SNG Drama Ljubljana je projekt celotne vlade

Predsednik vlade Robert Golob si je z ministrico za kulturo Asto Vrečko ogledal prostore Slovenskega narodnega gledališča Drama Ljubljana. Z ravnateljico gledališča Vesno Jurca Tadel so se pogovorili o projektu obnove stavbe in aktivnostih za njegovo izvedbo.

Vesna Jurca Tadel, Robert Golob in  Asta Vrečko pred poslopljem Slovenskega narodnega gledališča Drama Ljubljana.
Ravnateljica SNG Drame Ljubljana Vesna Jurca Tadel, predsednik vlade Robert Golob in ministrica za kulturo Asta Vrečko. | Avtor Nebojša Tejić, STA1 / 4

Predsednik vlade Robert Golob je poudaril pomen SNG Drama Ljubljana za slovenski narod in izrazil obžalovanje glede izjemno slabega stanja gledališča. Poudaril je, da bo vlada poskrbela, da SNG Drama Ljubljana do njene 115. obletnice doseže nivo, kot taki kulturni instituciji pritiče. Izpostavil je, da je vlada tik pred sprejemom rebalansa za leto 2022 in 2023 in bo projekt obnove SNG Drama Ljubljana uvrstila v vse ustrezne dokumente, da bo mogoče z investicijo takoj začeti. “Projekt obnove Drame namreč ni projekt samo enega ministrstva, ampak je razvojni projekt celotne vlade,” je zaključil.

Ministrica za kulturo je ob tem dodala: “Zato sem zelo vesela, da tudi predsednik vlade in naša vlada razume pomen kulture in pomen naših osrednjih kulturnih ustanov in da to ne bo ostalo samo pri besedah, ampak bomo že takoj, z naslednjim mesecem začeli s konkretnimi dejanji, da bo drama obnovljena v najkrajšem možnem času.”

Dodaj odgovor