Magic The Gathering igra z zbirateljskimi in igralnimi kartami praznuje 30 let! Čestitke!

Po svetu več kot 35.000.000 igralcev pozna in igra igro Magic The Gathering oziroma MTG. Igra je bila izdana leta 2003 s strani podjetja Wizards of The Coast. Njen stvaritelj in idejni vodja Richard Channing Garfield, pa pravi, da mu je spremenila življenje. Igra v kateri si vsak čarodej sestavi svoj kupček kart je z nami že od leta 1993. Igralec igre Magic prevzame vlogo mogočnega čarovnika Planeswalkerja, ki lahko potuje med galaksijami in se bojuje z drugimi čarovniki.

Igro klasično se začne z 20 življenskimi točkami in kupčkom, ki mora vsebovati vsaj 60 kart. Karte so različnih barv in za čaranje le teh je potrebna MANA. Mano ti dajo landi, kateri so obarvani v osnovnih 5 barv. Obstaja rdeča ki predstavlja gorovje, modra je otok, bela je polje, zelena je gozd in črna je močvirje. Obstajajo pa tudi posebni landi, ki dajo dve ali več različnih man. S pomočjo te mane nato čarovniki začarajo kreature ali čarovnije. Čarovnije z imenom INSTANT se lahko igrajo v času tvoje ali nasprotnikove poteze. To so hitre čarovnije, ki te lahko v igri včasih tudi presenetijo. Klasične čarovnije oziroma SORCERY pa se lahko igrajo samo v času tvojih potez. Med znimive kreature lahko omenimo GOBLINE, VAMPIRJE, ZOMBIJE, LJUDI, RIBE, MAČKE, PSE, MEDVEDE, VILINCE, ČARODEJE in seveda ne smejo manjkati ANGELI in ZMAJI. Noro! Včasih je prav poseben užitek gledati slikice na kartah, ki so včasih višek umetnosti in zelo lepo narejene. Drugi igralci, ki odpirajo kupčke, pa hitro skočijo na spletni primerjalnik cen CARD MARKET in gledajo, kako drage karte so potegnili iz kupčka. Cene kart padajo in rastejo, enako kot na borzi. Bolj je karta redka ali bolj kot je igrana in iskana, večjo vrednost ima.

Richard je rojen junija 1963 v Ameriki in je matematik in ustvarjalec iger z kartami MTG.

Med letoma 2008 in 2016, ko je popularnost igre MTG najbolj poskočila je bilo proizvedenih kar 20 milijard kart! Ene izmed prvih kart iz starih časov prejšnjega tisočletja imajo zelo veliko zbirateljsko vrednost. Karta kot je BLACK lotus je vredna, če je lepo ohranjena več kot 10.000 EUR! Obstajajo pa tudi druge karte z zgodovinsko in zbirateljsko vrednostjo krepko čez 1000 EUR. Moderne karte, ki se danes kupijo in igrajo, pa so vredne med 1 cent in 200 EUR. Tako, da vidite je lahko kupček kart s katerim igrate proti nasprotniku vreden med 40 EUR ali več 1000 EUR. Dragi hec!

Karte z RESERVED liste več ne bodo ponatisnjene in imajo veliko vrednost!

V 30 letih igranja je bilo natisnjenih več kot 20.000 različnih kart v več kot 100 edicijah. Naslednja edicija v prihodu je DOMINARIA UNITED, s katero bodo Wizards of The Coast oziroma HASBRO začeli cikel praznovanj ob 30 letnici igre. Tudi v Sloveniji bodo organizirani turnirji. Če je nekoč veljalo, da se je potrebno za igro MAGIC kart dobiti po šoli za mizo, je danes poleg tiskanih kart in igranja v živo mogoče tudi digitalno igranje preko zaslona in aplikacije za vaš ANDROID telefon, tablico ali računalnik ali pa preko aplikacije za vaš Microsoft računalnik. Vsake 3 mesece se v Ljubljani v Dijaškem Domu Tabor organizira turnir, kjer se predstavi nova edicija kart. Na turnirju se družijo mladi kvartopirci, ki med seboj tekmujejo, se družijo in si izmenjavajo karte. Dogodki so objavljeni na Facebook profilu MAGIC THE GATHERING SLOVENIJA.

Na tokratnem dogodku bo poleg dveh turnirjev potekal tudi srečolov in tekmovalci bodo dobili gratis PROMO svetleče karte za svojo zbirko. Znano je, da tem PROMO FOIL kartam vrednost skozi čas ponavadi krepko poskoči.

Gratis promo karte bodo dobili vsi, ki bodo obiskali turnir v Ljubljani, ki bo na naslovu Dijaški dom Tabor, Kotnikova ulica 4, 1000 Ljubljana v soboto ob 10:00.

Najava turnirja je sledeča:
DOMINARIA UNITED + SREČELOV – 3. septemberDOMINARIA UNITED 30TH ANNIVERSARY!!!
NE ZAMUDITE TOKRATNEGA PRERELEASA IN NAJVEČJEGA IN NAJBOGATEJŠEGA SREČELOVA V ZGODOVINI SLOVENSKEGA MAGICA! 
Srečni dobitniki boste lahko poleg že ustaljenega nabora izžrebali MTG torbe, MTG majice, podlage, decke, boosterje in mnoge druge dobrote.  Tudi tokrat vam ponujamo dve opciji za novi prerelease: @home ali turnir v živo
Tisti, ki boste igrali z nami v živo, se prijavite v Eventlinku in na naši povezavi za prijave, če pa boste naročali izdelke za igro @home, v Eventlink vpišite drugo kodo. Koda turnirja v živo je je X2MRYE, za naročila @home pa EWE3Q6RPrijave na turnir sprejemamo do 1. septembra do 18:00 ure na povezavi: http://bit.ly/2iOvOLV
VSI NOVI IGRALCI in IGRALKE, ki se boste udeležili prereleasa, boste prejeli tudi Welcome Booster.Prerelease
Kaj: MTG sealed turnir.
Kje: Dijaški dom Tabor, Kotnikova ulica 4, 1000 Ljubljana.
Kdaj: sobota, 3. september. Začetek prijav ob 10:00, začetek turnirja ob 10:30. Bodite točni!
Način igre: Sealed. Vsak igralec prejme 1x Prerelease Pack, ob nakupu pa vam bomo podarili tudi eno srečko za srečelov.
Cena: 28 eur, zamudniki (neprijavljeni) 30 eur.
Nagrade: 2x booster nove edicije + promo paketki za najboljše (razdeljenih med prvih 16). Nagradili bomo tudi najboljšega novega igralca in najboljšo igralko (+1 booster). Prav tako bomo razdelili zaostale promo karte vsem, ki ste si jih prislužili na poletnih turnirjih. Ne pozabite tudi na promo Sol ring, ki ga prejme vsak, ki bo pri nas kupil izdelke v skupni vrednosti nad 50 eur (1 kupec = 1 Sol ring).NOVOST
Prvič bomo med prereleasom ponujali tudi možnost “Jumpstart matcha”. Kadarkoli boste imeli čas, lahko s prijateljem odigrate hitro jumpstart igro! Začnemo ob 12:00. 
– Za 12 Eur prejmete 2x jumpstart booster + 1x srečko. 
– Boosterja enostavno odprete in premešajte. Ker boosterji vsebujejo vse ključne sestavine decka (vključno z landi), ste s tem že kar takoj pripravljeni na igro! 
– Z nasprotnikom odigrajte eno igro.
– Zmagovalec prejme dodaten Jumpstart ali Dominaria Set booster (po želji). 

Srečelov
Ponovno vas bomo razveselili z bogatim srečelovom. Vsak igralec ima pravico do treh srečk. Prvo prejme kot darilo ob plačilu vstopnine, do dve pa lahko kupi naknadno. Srečelov se bo pričel okrog 13:00 ure, ob 15:00 pa bo možno kupiti še dodatne srečke, v kolikor le-te ne bodo razprodane. Vse srečke so dobitne!NovaEdicija@ home
Izdelke lahko tudi naročite pri nas, mi pa vam jih bomo poslali po pošti. Prvi kupci boste z novimi kartami doma lahko igrali že na dan prereleasa, ostali pa takrat, kadar sami želite. Pred naročilom se morate s kodo turnirja (EWE3Q6R) tudi vpisati v Eventlink (MTG Companion App).PONUDBA
Prerelease packi
1. 1x Prerelease pack Dominaria united = 24 eur + poštnina.
Prvim 10 kupcem bomo ob nakupu podarili še 1x Dominaria united Set Booster2. 1x Prerelease pack Dominaria united + 2x Dominaria united Set booster = 28 eur + poštnina.
Prvim 10 kupcem bomo ob nakupu podarili še 1x Booster@random3. 6x Prerelease pack Dominaria united + promo + 12x Dominaria united Set Booster = 160 eur + poštnina.
Prvim 10 kupcem bomo ob nakupu podarili še 2x Booster@random  4. 2x Jumpstart pack Dominaria united 1x Dominaria united Set Booster = 12 eur + poštnina.
Prvim 10 kupcem bomo ob nakupu podarili še 1x Booster@random  Booster boxi
1. 1x Draft booster box Dominaria united + Promo + 4x Dominaria united Set Booster = 130 eur + poštnina.
Prvim 10 kupcem bomo ob nakupu podarili še 2 @random Boosterja    2. 1x Set booster box Dominaria united + Promo + 4x Dominaria united Set Booster = 140 eur + poštnina.
Prvim 10 kupcem bomo ob nakupu podarili še 2 @random Boosterja    3. 2x Commander deck Dominaria united + Promo + 2x Dominaria united Set Booster = 80 eur + poštnina.
Prvim 10 kupcem bomo ob nakupu podarili še 2 @random Boosterja    4. Bundle Dominaria united + 1x Dominaria united Set Booster = 40 eur + poštnina.
Prvim 10 kupcem bomo ob nakupu podarili še 1 @random Boosterja    5. Jumpstart Dominaria united Box + 8x Dominaria united Set Booster = 90 eur + poštnina.
Prvim 10 kupcem bomo ob nakupu podarili še 1 @random Boosterja    Glede na višino nakupa bo vsak kupec deležen še dodatnih promo kart in promo foilov.
Za vse ostale podrobnosti nam pošljite zasebno sporočila na Discordu (kontaktna oseba lovro_Man) ali na FB.V naslednjih dneh bomo razkrili še ostalo ponudbo izdelkov, kjer boste zagotovo našli kaj zase, zato pozorno spremljajte naše objave na FB in na Discordu.Naslednji turnir v Ljubljani bo predvidoma v začetku oktobra.
Redno nas spremljajte za točen datum turnirja in vse ostale podrobnosti.

Dodaj odgovor