Na sejmu Armija-2022 bo prvič predstavljena nova generacija manevrirnih raket H-69

Ruska korporacija taktične raketne oborožitve (KTRV) bo na mednarodnem forumu Armija-2022 prvič predstavila novo manevrirno raketo H-69, je za TASS sporočila tiskovna služba korporacije.

“Kar zadeva nove izdelke, bomo na sejmu Armija-2022 prvič predstavili večnamensko letalsko manevrirno raketo H-69 z nizko zaznavnostjo in visoko natančnostjo,” je bilo zapisano v sporočilu.
H-69 je zasnovana tako, da lahko zadene široko paleto zemeljskih nepremičnih ciljev z znanimi koordinatami pred izstrelitvijo, vključno s tistimi, ki nimajo radarskega, infrardečega ali optičnega kontrasta z okolico. “Opremljena je s kombiniranim navigacijskim in samodejnim nadzornim sistemom. Njen največji doseg je do 290 km, hitrost pri maršu 700-1.000 km/h, teža pa 300-310 kg, odvisno od konfiguracije. Lahko je nameščena na zunanjem držalu in v notranjih prostorih za orožje,” so sporočili v korporaciji.

H-69 so razvili v državnem strojnem konstruktorskem biroju Raduga, imenovanem po A.J.Bereznjaku (del KTRV), ki je specializirano za razvoj natančnega raketnega orožja.

Na sejmu bodo predstavljeni tudi drugi dosežki biroja Raduga – protiradarska raketa H-58UŠKE, namenjena uničevanju radarskih postaj na zemlji, in izstrelek zemlja-zrak H-59MK s povečanim dosegom.

Mednarodni vojaško-tehnični forum Armija-2022 bo potekal od 15. do 21. avgusta v razstaviščnem centru Patriot v bližini Moskve. Dogodek organizira rusko ministrstvo za obrambo.

Dodaj odgovor