Matej Tonin: “Vlada se je sama pripravljena vstreliti v koleno zaradi Levice!”

Na spletnem omrežju je Matej Tonin – NSI objavil tole:

Žalosten dan za Slovensko vojsko!

Res neverjetno, kako se je Golobova vlada zaradi Levice pripravljena ustreliti v koleno. Odpoved pogodbe za boxer pomeni:

1️⃣. odpoved visoki stopnji zaščite za vojake,

2️⃣. odpoved najnaprednejši tehnologiji,

3️⃣. upočasnitev izgradnje zmogljivosti SV,

4️⃣. škodovanje slovenski obrambni industriji in

5️⃣. poslabšanje odnosov z našo najpomembnejšo zunanje trgovinsko partnerico Nemčijo.

In da bo mera polna, je minister Šarec poleg puške v koruzo pripravljeni vreči še 70 milijonov evrov. Z drugimi besedami – to pomeni, da bo za več kot 10 vozil boxer vrednosti na stroške vseh nas podaril drugim. In to samo zato, da zadovolijo Levico. Kdo je tu nor?

Slavna revizija je bila zgolj pesek v oči. Vse skupaj se kaže kot prava farsa. Včeraj ste lahko v živo spremljali težave ministra Šarca pri interpretaciji revizije. Revizija je namreč pokazala, da naša ekipa ni naredila napake, da je bilo vse strokovno utemeljeno in da so bili vsi procesi pravilno izpeljani. V sporočilu vlade so celo zapisali: “Revizija sicer ni mogla podati mnenja o gospodarnosti nakupa vozil boxer …,” vendar sta v večernih oddajah Luka Mesec in Tanja Fajon še vedno govorila, da je revizija pokazala negospodarnost. Čista laž!

Odločitev o preklicu pogodbe za nakup vozil boxer zagotovo ni strokovna, temveč politična. Levica prikimava. Kratko pa bodo spet potegnili slovenske vojakinje in vojaki. Pa čeprav prav vojna v Ukrajini dokazuje, kako krhek je mir in zakaj smo dolžni vlagati v našo varnost. Investicija v varnost je namreč investicija v mir.

Včeraj je bil žalosten dan za Slovensko vojsko in Slovenijo.

Dodaj odgovor