Sem zbirateljica sovic in ime mi je Nataša Pirc Musar

Kaj je zbirateljstvo? Zbirateljstvo je hobi človeka, da nekaj zbira oziroma daje na kup, na polico, pod posteljo ali v zabojnik. Lahko so to izdelki, dogodki ali spomini. Spomnim se kako je deda nekoč zbiral znamke, oče značke, jaz firnikule in karte, sosed pa avtomobilčke. Soseda je zbirala punčke iz cunj in en drugi sosed zbira umetniška dela. Predsedniška kandidatka Nataša Pirc Musar pa je nora na sovice in jih zbira. Spodnja slikica je primer sovic, kot jih zbira Nataša. Ampak samo primer. To verjetno niso njene sovice. Slikica je bila nekje na GOOGLU.

Z zbirateljstvom ni nič narobe in pri takem početju ne gre za nobeno manijo, depresijo ali duševno bolezen. Človek, ki dela in zasluži denar ga lahko zapravi brez problema na tak način da drugim ne škoduje in če to zapravljanje pomeni kupovanje umetninic, lepih sovic to ni prav nič spornega.

Neki ljudje v tujini so recimo nori na teniske oziroma športne copate in si delajo zbirko le teh. Drugi premožnejši posamezniki zbirajo staro pohištvo. Še bolj premožni zbirajo avtomobile in še bolj bolj premožni nepremičnine. Zbiranje slik, sovic, znamk, značk, kart ali česa podobnega z neko dodano estetsko vrednostjo po našem mnenju ni sploh nič napačno!

Ne delaj drugim tega, kar nočeš da bi drugi delali tebi. Delaj kar hočeš, dokler s tem ne škodiš drugim bi rekli. In dokler nekdo ne zbira trupel v kleti ali sužnjev v štali, ni to absolutno nič spornega. Če Nataša postane predsednica republike ali ne, v vsakem primeru če najdemo kako sovico, jo jo dostavimo. Prav fleten hobi se nam zdi to zbiranje sovic. In sovica je tudi tisti logotip oziroma dodatek na slikicah, ki jih Nataša objavlja na socialnih omrežjih. uuuuu.

Če boste tudi vi kje našli kakšno zanimivo sovico jo dostavite Nataši! Gotovo bo vesela! In ste vedeli? Sova je tudi Slovenska agencija– Slovenska Obveščevalna in Varnostna Agencija. In sova je tudi nočna ptica in sova je tudi ptica mesta Atene. Kaj predstavlja sova v simbolnem smislu? Znanje, pamet! Tranzicijo in ponekod tudi smrt! V nekaterih kulturah se ljudje bojijo sovice in mislijo, da prinaša smrt. A to je podobno vraževerje kot zlomljeno ogledalo, črna mačka ali kaj podobnega. V resnici je sova samo smrt za kakega glodalca, ki ga pokonča, če sove prej ne poje mačka, ki čaka za drevesom poleg glodalca.

Dodaj odgovor