Acer Nitro 5 gamerski notesnik z procesorjem AMD Ryzen 7 je super raketa

Pri podjetju Acer so predstavili prenovljen prenosni računalnik Nitro, ki je namenjen tistim, ki prenosnik uporabljajo pretežno za igranje najnovejših računalniških iger in ga ne bodo dosti prenašali naokoli. Vgrajen AMD Ryzen 7 se več kot izkaže!

Novost je opremljena z oznako Acer Nitro 5 in se od konkurence razlikuje predvsem po tem, da je namenjena tistim, ki za take zelo zmogljive prenosnike niso pripravljeni odšteti zelo veliko. Prednost sistemov Acer pred konkurenco kot je recimo HP OMEN ali ASUS ROG STRIX je gotovo nižja cena glede na enake vgrajene komponente. Kljub temu gre za odličen prenosni računalnik, ki nas vsaj zlepa ne bo pustil na cedilu, saj je opremljen s procesorjem AMD Ryzen 7 generacije 5000 in zmogljivo grafično kartico Nvidia Geforce RTX 3060 z 6 GB spomina. Prenosni računalnik ACER Nitro pa je na voljo tudi v izvedbi po ugodnejši ceni z grafikami GTX ali v izvedbah z višjo ceno in še močnejšimi grafikami RTX. Posebnost sistema je kakovostno izdelano dvojno hlajenje grafične kartice in procesorja preko toplotnega odvoda v povezavi z napredno oblikovanimi aerodinamičnimi ventilatorji, ki poskrbi, da bo kljub višjim obremenitvam sistem vedno deloval stabilno.

Inženirji podjetja Acer so igričarski prenosni računalnik Nitro 5 opremili z zmogljivim procesorjem AMD Ryzen 7 5800H, ki podatke preračunava z osmimi fizičnimi jedri in šesnajstimi procesorskimi nitmi in sicer pri frekvenci 3,2 gigahercev oziroma 4,4 gigahercev v pohitrenem načinu delovanja. Zanimiv je še podatek o procesorju, kjer je na AMD spletnem portalu navedena poraba in sicer med 35W do 54W glede na delovanje. Omenjen procesor ima kar 16 MB L3 predpomnilnika in je izdelan v 7 nm tehnologiji. Preračunavanju grafičnih vsebin pa je kos zmogljiva grafična kartica Nvidia Geforce RTX 3060 s 6 GB spomina, ki pa je na srečo varčna z električno energijo. Preostala strojna oprema obsega še sistemski pomnilnik do skupne kapacitete 32 gigabajtov in pogon Solid State s 1024 gigabajti vgrajenega prostora, po potrebi pa lahko dokupimo še klasični trdi disk z do dva terabajta, ki je namenjen predvsem shranjevanju podatkov. Gamerski prenosnik Acer Nitro , ki je v akciji pri podjetju www.NOTESNIKI.si je opremljen s 16 GB delovnega spomina in in je na voljo za akcijskih 1249 EUR z DDV. Posebnost? Prelepa in kakovostna tipkovnica osvetljena v rdečo barvo ter poseben ACER hladilni sistem, ki skrbi, da so zmogljive komponente vedno dovolj hladne!

Inženirji podjetja Acer so prenosni računalnik Nitro 5 opremili še s 15,6-palčnim zaslonom IPS ločljivosti 1.920 x 1.080 slikovnih točk, hladilnim sistemom Acer CoolBoost ter kakovostnim zvočnim sistemom s podporo tehnologijama Dolby Audio Premium in TrueHarmony. Tu je na voljo še bogata paleta priključkov kot so gigabitni Ethernet, brezžična povezava Wi-Fi MIMO ter vmesniki USB 3.1, USB 3.0, USB 2.0 in video priključek HDMI. Ohišje prenosnega računalnika Acer Nitro 5 je obarvano v črno nesijočo barvo z rdečimi elementi in kombinacijo tipk WASD, na trdem disku pa je nameščen operacijski sistem Windows 10. Količina po akcijski ceni pa je žal omejena. In ja, osveževanje je primerno igranju iger za zahtevne uporabnike. Zaslon nima 60Hz ali 75 Hz osveževanja, ampak osvežuje do 144 Hz!

Kdor torej potrebuje hiter sistem in sta mu črna in rdeča barva odlična barvna kombinacija ter namerava na zaslonu zverine poganjati najnovejše igre poleg šolskih obveznosti in Youtuba, naj hitro odhiti k www.NOTESNIKI.si, dokler so še zaloge.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem GERI COMPUTER d.o.o., Notesniki.si
Za več informacij so vam na voljo pri GERI COMPUTER d.o.o., Notesniki.si

Dodaj odgovor