Novi modeli računalnikov PCX z Nvidia RTX grafikami se ponoči svetijo!

Potrebujete računalnik, ki je zmogljiv in nadgradljiv ter primeren za resno delo in igranje iger? Kaj potrebujete vam ponuja PCX v Sloveniji sestavljenih modelih EXTON in EXTIAN. Obojni so pospravljeni v lična ATX ohišja črne barve, katerim je skupno pleksi steklo skozi katero se vidi v notranjost sistema in RGB obarvani ventilatorji, ki hladijo vgrajene komponente. Hlajenje je zelo pomembno za stabilno delovanje sistema in poleg tega so RGB lučke že nekaj let nova moda pri mladih računalničarjih. Barva lučk se da seveda z klikom na gumb spreminjati. Dobro hlajenje pa pozitivno vpliva na vgrajene komponente in tako se jim poveča zmogljivost kakor tudi življenska doba delovanja brez popravil ali defektov. V sisteme PCX so vgrajene samo kakovostne komponente priznanih proizvajalcev kot so spominski moduli ADATa, KINGSTON, SAMSUNG ali HYNIX. Pri matičnih ploščah pa glede na konfiguracijo posegajo po platah proizvajalcev MSI, GIGABYTE in ASUS.

Modeli EXTON so zgrajeni okoli procesorjev INTEL i7 generacije 12 na osnovi matičnih plošč B660 proizvajalca MSI in imajo vgrajene 750W napajalnike ter različne količine DDR 4 spomina ter seveda podporo za NVME M2 diske. Ohišje je od proizvajalca ANTEC in velja med izbranimi modeli za enega lepših.

Modeli EXTIAN pa so opremljeni s procesorji AMD Ryzen 7 generacije 5000 in bazirajo na matičnih ploščah proizvajalca GIGABYTE z čipovjem B550 in imajo serijsko vgrajene napajalnike 650W in so tudi opremljeni z pomnilnikom DDR 4 in podporo za NVME M2 diskovne pogone. Barvo RGB osvetljitve na ohišju in ventilatorjih se da s pritiskom na gumb seveda spremeniti, glede na trenutno razpoloženje, ki ga ima uporabnik.

Kako je s količino spomina in diska pri PCX sistemih?

Za resno delo in pripravljenost na prihodnost so vsi sitemi opremljeni z najmanj 16 GB DDR 4 spomina in 1 TB NVME diska. Še boljši modeli pa so opremljeni tudi z do 32 GB spomina ali 64 GB spomina. Izvedbe za kreatorje vsebin pa so opremljene tudi z po 2 TB NVME hitrega SSD diska.

Grafične kartice? Kakšno pa je stanje tukaj?

Osnovni modeli, ki so namenjeni FULL HD gamingu so opremljeni z karticami AMD RADEON RX6600, 6600XT, Nvidia Geforce RTX 2060 12 GB in Nvidia Geforce RTX 3060 12 GB. Zmogljivejši modeli namenjeni 2K ali 4K gamingu pa so opremljeni z modeli kartic Nvidia Geforce RTX 3070Ti 8 GB, ki ima že vgrajeno memorijo GDDR6X. Kmalu, ko pa bodo na voljo kartice RTX 4080 in 4090 bodo na voljo tudi modeli prilagojeni za te kartice, ampak tam bodo vgrajeni serijsko še močnejši napajalniki, računalniki bodo poimenovani drugače in cene ne bodo med 1299 EUR in 2149 EUR ampak bodo krepko višje.

Garancija na sisteme? CE certifikat? Operacijski sistem?

Serijska garancija na sisteme PCX sestavljene v Sloveniji je 24 mesecev. Imajo CE certifikat kakovosti in so pred izdobavo kupcem temeljito stestirani, ter imajo prednaložen licenčen operacijski sistem Microsoft Windows 11 PRO SLO. Večjo koliličino po akcijskih cenah so dobili pred kratkim na zalogo v Mariborsko trgovino www.NOTESNIKI.si na Titovi cesti 49. Trgovina posluje 24 ur na dan preko spleta ali pa seveda med tednom kot fizična trgovina med 8:00 in 16:00. Sobota, nedelja in prazniki pa je trgovina zaprta.

Dodaj odgovor