PRIHODNOST ZNAMKE ALPINE SE ZAČENJA S ŠTUDIJO ALPENGLOW

Alkemija naravnih elementov
Alpenglow predstavlja prihodnost, kjer bodo dirkalni in cestni športni avtomobili v okolico oddajali samo čiste emisije. “Zeleni” vodik je ena od rešitev, ki jo znamka preučuje v svoji zavezi k trajnostni mobilnosti. Motor, ki ga poganja vodik, med vožnjo praktično ne oddaja drugega v okolje kot paro. Voda je, z drugimi besedami, središče dizajna Alpenglowa. Voda poudarja čistost in moč tega koncepta.

Barve in materiali na tem vozilu napovedujejo prihodnost modelov Alpine. Naravni elementi – voda, ogenj, led, veter in para – so navdihnili to študijo, njegove linije in barve. Alpenglow je agilno vozilo, ki je enako udobno tako na cestah kot na dirkališčih.

Alpenglow je vozilo z zgolj enim sedežem. Voznik tako sedi na sredini, med dvema vodikovima rezervoarjema, in postane eno z vozilom. S tem Alpenglow zajame bistvo vozniške izkušnje, kjer se voznik potopi v prvinsko doživetje vožnje. Volan je denimo oblikovan po navdihu iz vozil za vzdržljivostne dirke LMP1. Celotno vozilo je izjemno lahko in izdelano iz recikliranih materialov. Stopalke, obvolanske ročice, nosilci vodikovih rezervoarjev, spojler in del motornega pokrova so narejeni iz prosojnega materiala. Tako razkrivajo visokotehnološko okolje, ki je bilo do sedaj skrito očem navdušencev. 

Dodaj odgovor