Čestitke Bosni in Hercegovini, za korak bližje članstvu Evropski Uniji dežujejo iz Slovenije

Prošnja za včlanitev Bosne in Hercogovine v Evropsko Unijo je bila podana 15. Februarja 2016. Štiri dni kasneje je Evropska komisija podala mnenje, da mora Bosna in Hercogovina delati na vladavini prava in administrativnih spremembah, da se bo lahko včlanila v EU. Na njeni poti v Evropsko Unijo je bil s strani Slovenije zelo dejaven sedanji predsednik republike Slovenije Borut Pahor.

Ko so po več kot 6 letih potrdili, da je Bosna pridobila status kandidatke za članstvo v EU se je preko socialnega omrežja Facebook oglasil predsednik republike Slovenije in napisal sledeče:

Predsednik Pahor: “Danes sem presrečen. Bosna in Hercegovina je dobila status kandidatke za EU. Čestitam BiH in vsem njenim ljudem. To je šele začetek, a je končno začetek zgodbe z dobrim koncem. Ponosen sem, da je Slovenija dala ta predlog in vztrajala tudi tedaj, ko se je zdelo nemogoče. Za Zahodni Balkan se rojeva novo upanje.”

Kmalu so sledile tudi nove čestitke s strani predsednice republike Slovenije v prihodu Nataše Pirc Musar, ki je Twitnila: Čestitke BiH i njenim državljanima na važnom koraku na putu prema #EU! Radujem se saradnji. Sovenija ostaje prijateljica i saveznica #BiH.

Dodaj odgovor