Lenovo IdeaPad Flex 5: dva-v-enem prenosnik s privlačno ceno

Razlog za privlačnost dva-v-enem prenosnikov ni nikomur tuj. V enem kompletu dobimo dve napravi. Če ima le-ta še privlačno ceno, se je kupčiji težko upreti. V članku omenjen izdelek podjetja Lenovo za ceno 749 EUR z DDV je gotovo dobra kupčija v srednjem cenovnem razredu!

Tisti uporabniki, ki primarno iščejo prenosljivost, bodo v celoti ignorirali namizne računalnike in se posvetili prenosnikom. Najbolj zagrizeni uporabniki, katerim je večnamenskost prioriteta, pa bodo poleg prenosnikov pod drobnogled vzeli še prenosne računalnike, ki se lahko zavrtijo okoli svoje osi in funkcionirajo kot tablični računalnik.

Lenovo IdeaPad Flex je serija prenosnikov, ki kraljuje v svojem cenovnem razredu. Družini Lenovo Legion in Lenovo Yoga sta nedvomno bolj znani, ampak tudi bolj premijski, kar občutno zoži ciljno skupino. S tem IdeaPad Flex nima težav, saj lahko s cenovno privlačnostjo in vsestranskostjo prepriča različne skupine potrošnikov: od poslovnežev do tistih bolj splošnih uporabnikov.

Lenovo IdeaPad Flex 5: fleksibilnost ni njegova edina vrlina

Začnimo pri ohišju. Lenovo IdeaPad Flex 5 je izdelan skorajda izključno iz plastike, ki omogoča zaslonu brezhibno 360° vrtljivost za uporabo v tabličnem načinu. Prenosnik lahko uporabljate tudi v t. i. načinu šotora. Za dober oprijem v kateremkoli načinu se računalnik zanaša na široke gumijaste noge na spodnji strani. Pametna zasnovna poteza Lenova je bila postavitev rež obeh zvočnikov, ki v nobenem načinu nista usmerjena proti uporabniku.

Tipkovnica zagotavlja udobno tipkanje z minimalnim upogibanjem. Za boljšo vidljivost in manj napak pri nočnem tipkanju ima tipkovnica prilagodljivo osvetlitev ozadja. Na klasični poziciji se nahaja še sledilna ploščica, s katero prav tako ne boste imeli težav pri krmiljenju zaslona.

Ko smo že ravno pri zaslonu, tanek ohišje krasi IPS 14-palični zaslon z ozkimi robovi in dobrimi vidnimi koti ter s podporo za FHD ločljivost 1920 x 1080 slikovnih točk. Ne glede na to, ali ga boste uporabljali za delo, šolo ali zabavo, zaslon bo zagotovil dobro kakovost ne glede na prikazano vsebino.

Zvezda večera prenosnika Lenovo IdeaPad Flex 5 je zagotovo AMD procesor Ryzen 5 5500U. Kljub temu, da ne gre za najnovejšo generacijo procesorjev in najnovejšo proizvodno tehnologijo, bo procesor v tandemu s 16 GB sistemskega pomnilnika (RAM) poskrbel za več kot dovolj zmogljivosti. Vgrajeno je grafično jedro Radeon Vega, s katero boste lahko po koncu napornega delovnika pognali nekatere grafično manj zahtevne igre. Za hiter zagon operacijskega sistema (nameščen Windows 11) bo poskrbel SSD disk formata M.2 in kapacitete 512 GB.

Za potrebe povezljivosti, videa in komunikacije se boste zanašali na Bluetooth 5.0, Wi-Fi 6, HDMI priključek (1.4b), USB-C in USB-A priključek, 3,5-milimetrski priključek za slušalke in režo za branje kartic SD.

Vse to dobite za ugodnih 749 € pri prodajalcu Notesniki.si, ki razpolaga s pestro ponudbo Lenovo prenosnikov. Imate posebne želje? Iščete zelo specifičen Lenovo prenosnik? Pošljite svoje želje na info@notesniki.si in njihove mojstri bodo zagotovo našli vaš sanjski računalnik.

Dodaj odgovor