KIA SPORTAGE JE AVTO LETA V ŠPANIJI IN GRČIJI

Sportage letos tudi ‘ženski svetovni avto leta’ 
Elektrificirana ponudba zdaj vključuje blagi hibrid, hibrid in priključni hibrid

Kia Sportage pete generacije je prejšnji teden postal avto leta v dveh evropskih državah. Kiin kompaktni SUV je zaključil zelo uspešno leto z zmago v Španiji, kjer je postal ‘ABC avto leta za leto 2023’, prav tako pa je zmagal tudi v Grčiji.

To je prvič, da je Kia domov odnesla španski pokal za avto leta revije ABC. Nagrada ABC avto leta, o kateri je odločalo 34 uglednih avtomobilskih novinarjev ter naročnikov in bralcev ABC, je najprestižnejša avtomobilska nagrada v Španiji. Ta nagrada je del širše zgodbe o uspehu modela Sportage v Španiji, kjer je bilo v zadnjem desetletju prodanih več kot 160.000 Sportagev in kjer je Sportage Kiin najbolje prodajani model.

Priznanje je vrhunec izjemnega prejšnjega tedna za Sportage, saj je prišlo le nekaj dni po tem, ko je vozilo prejelo nagrado “avto leta” v Grčiji. Priznanje podeljuje Grški inštitut, ki ga sestavlja 25 novinarjev iz vodilnih specializiranih medijev.

Sportage je odločevalce navdušil s svojo kombinacijo vrhunskih inovacij in funkcij, povezanih z varnostjo in najsodobnejšimi tehnologijami. Vozilo so pohvalili tudi zaradi kakovosti, popolnosti ponudbe, prijetne vozniške izkušnje, modernega dizajna in nizkega okoljskega odtisa.

Sportage letos tudi ‘ženski svetovni avto leta’ 
Marca letos je popolnoma novi Sportage zmagal v kategoriji ‘družinski SUV’ na prestižnih nagradah za ženski svetovni avto leta. Zelo cenjena ekipa 56 avtomobilističnih novinark iz 40 držav na petih celinah (med njimi je tudi Slovenka Urša Prosenjak) je ocenila najnovejše družinam prijazne SUV-je, pri čemer je Sportage požel pohvale na več področjih.

Elektrificirana ponudba zdaj vključuje blagi hibrid, hibrid in priključni hibrid
Najnovejši v Sportagevi ponudbi je priključni hibrid (PHEV, Plug-in Hybrid), ki ponuja električno mobilnost in zagotavlja zelo nizko porabo goriva. Združuje moč in zmogljivost s kombinirano porabo goriva 1,1 I/100 km in dosegom vožnje brez emisij do 78 kilometrov pri mestni vožnji (WLTP), kar je dovolj, da pokrije večino dnevnih voženj. Na voljo sta tudi blagi hibridni (MHEV) in hibridni (HEV) pogonski sklop. Inteligentna notranja razporeditev Sportaga zagotavlja največ prostora za noge in glave v razredu, medtem ko visokotehnološke funkcije za vožnjo in udobje zagotavljajo, da bodo potniki uživali v udobni in povezljivostni potovalni izkušnji.

Julija je Euro NCAP, vodilna evropska neodvisna organizacija za ocenjevanje varnosti pri trkih, Sportagu podelil najvišjo oceno pet zvezdic. Kiin najbolje prodajani model je v celotnem testnem procesu dosegel visoke standarde, kar dokazuje izjemne lastnosti pasivne varnosti vozila in priča o njegovem celovitem naboru naprednih sistemov za pomoč voznikom (ADAS).

Kia bo do leta 2027 v skladu s strategijo Plan S na trg pripeljala 14 popolnoma električnih modelov. Jeseni naslednje leto bo premiera težko pričakovanega športnega terenca EV9, ki temelji na Kiini električni globalni modularni platformi (E-GMP).  Kia tako še naprej uspešno nadaljuje svojo pot v novo dobo sofisticirane, visokotehnološke in trajnostne mobilnosti.

Dodaj odgovor