Novi Lenovo prenosnik s procesorjem AMD Ryzen 7 je odličen!

Podjetje Lenovo, ki je bilo nekoč podjetje IBM in je sedaj v lasti Kitajcev in zelo uspešno posluje na računalniškem trgu je predstavilo novo verzijo prenosnega računalnika Lenovo IdeaPad z novodobnim procesorjem AMD Ryzen 7 5825U. Zanimiv izdelek za množice!

Podjetje Lenovo je novi model prenosnika opremilo z zaslonom diagonale 15,6 palca, 16 GB spomina ter s hitrim in varčnim procesorjem AMD Ryzen 7 5825U, ki deluje pri osnovni frekvenci 2,0 GHz. Ko uporabnik potrebuje več moči, se vklopi turbo način oziroma vseh 8 procesorskih jeder se navije do frekvence 4,5 GHz. 8 jedrom dela družbo še 16 niti in impresiven je podatek, da je procesor izdelan v 7-nm tehnologiji in ima kar 16 MB L3 predpomnilnika. Več informacij o novem procesorju AMD najdete TUKAJ.

Kaj še lahko drugega napišemo o zanimivem prenosniku Lenovo Ideapad 5 15ABA7, ki bo več kot dovolj zmogljiv za pisarno, šolsko delo in gledanje filmov ter tudi igranje srednje zahtevnih 3D iger v resoluciji Full HD (1920 x 1080). Standardno je prenosnik opremljen s 16 GB hitrega DDR4 spomina, kar bo za 98 % uporabnikov več kot dovolj. Vgrajena zmogljiva grafična kartica AMD RADEON VEGA brez težav prenese 4K ločljivost na zunanjem zaslonu. Vgrajena grafična rešitev je več kot primerna za obdelovanje slik, video montažo, srednje zahtevne igre, gledanje filmov in pisarniška opravila. Kdor pa bo želel igrati Cyberpunk ali novejše 3D dogodivščine, pa naj le raje poseže po kakšnem Lenovo LEGION sistemu ali igralni konzoli Playstation 5 ali Xbox One. Dejstvo je namreč, da je omenjen prenosnik zamišljen bolj kot delovni, pisarniški ali študentski izdelek, za občassno igranje. Pravi igralci tako ali tako veste, da je prenosnik za nažiganje iger v višjem cenovnem segmentu kot od zgoraj opisan Lenovo.

In kaj je prednost takšnega sistema pred igričarskim laptopom? Prednost je vsekakor manjša masa in bolj kompaktne mere! Saj se ve! Prenosnik namenjen igram ima grafično kartico, ki se bolj greje in potrebuje zato večje hladilnike in potemtakem je prenosnik težji in debelejši. Lenovo Ideapad 5 15ABA7 je torej primeren za prenašanje, saj ni pretežak a hkrati je dovolj zmogljiv da v pisarni zamenja vaš stacionarni računalnik za večino vsakodnevnih opravil.

Zvočniki pri prenosniku Lenovo so kakovostni in dovolj glasni, ne hreščijo in oddajajo dobro zvočno sliko. Slika na zaslonu je visoke kakovosti in barvna globina ter kontrasti so nad povprečjem. Vidi se, da gre za računalnik srednjega višjega razreda. Ohišje ni izdelano iz poceni plastike, ampak je na otip prijetno in izgleda kakovostno. Barva omenjenega modela je nekaj posebnega. Modrikasta! Priporočena maloprodajna cena prenosnika v tujini je 999 EUR. V Sloveniji so na voljo enaki modeli v Renew prepakirani embalaži za 799 EUR z DDV pri Notesniki.si. Zakaj Renew? To je nova neprodana zaloga, ki jo lahko dobite po nižji ceni in s polno 12-mesečno Lenovo garancijo. In poleg vsega ima prenosnik tudi možnost podaljšanja garancije na 2 ali 3 leta, v kolikor to stranka želi!

V kolikor si želite ta ali kak drugi prenosni računalnik ogledati v živo, pa le obiščite poslovalnico Notesniki.si podjetja Geri Computer, ki je ravnokar otvorilo nove poslovne prostore v Mariboru, na Titovi Cesti 49. Njihova spletna trgovina posluje 24 ur na dan. Klasična trgovina oziroma računalniški butik, pa je odprta med ponedeljkom in petkom med 9 in 16 uro.

Dodaj odgovor