Z AMD in HP do zmagovalnega prenosnika!

Procesorji AMD so v zadnjih letih močno napredovali in nekoč monopolistu Intel odtrgali velik tržni delež. Podjetje AMD se je v povezavi z podjetjem HP lepo izkazalo pri snovanju novega modela prenosnega računalnika HP Pavilion 15-eh2000 saj ga je opremilo z hitrim in varčnim procesorjem AMD Ryzen 7 5825U, ki deluje pri frekvenci vse do 4.5 Ghz ter ima vgrajenih 8 jeder!

Kaj še lahko drugega napišemo o zanimivem prenosniku HP Pavilion 15, ki bo več kot dovolj zmogljiv za pisarno, šolsko delo in gledanje filmov ter tudi igranje srednje zahtevnih 3D iger v resoluciji FULL HD. Levo stranico zaseda klasičen USB vhod, USB C vhod, vhod za slušalke ali zvočnike in čitalec kartic. Poleg tega je na levi strani HDMI preko katerega lahko sliko prenosnika povežemo na zunanji računalniški ali televizijski zaslon, na katerem slika normalno dela tudi na ločljivosti 4K, saj je v prenosnik vgrajena zmogljiva grafična kartica Nvidia MX550 z 2 GB GDDR 6 spomina, ki brez težav prenese 4K ločljivost na zunanjem zaslonu. Vgrajena grafična rešitev je več kot primerna za obdelovanje slik, video montažo, srednje zahtevne igre, gledanje filmov in pisarniška opravila.

Kaj pa se dogaja na desni strani prenosnika? USB klasičen vhod, vhod za polnilec in pritrdilni sistem za Kensington lock. Kdor želi več riključkov in še boljšo povezljivost, pa bo moral poseči po zunanji docking postaji.

Zvočniki pri prenosniku HP 15 so srednje glasni, ne hreščijo in dajo dobro kakovost zvoka. Slika na zaslonu je visoke kakovosti in barvna globina ter kontrasti so nad povprečjem. Vidi se, da gre za računalnik srednjega višjega razreda. Ohišje ni narejeno iz poceni plastike ampak je na otip prijetno in izgleda kakovostno. Priporočena MPC cena prenosnika v tujini je 899 EUR! V Sloveniji so na voljo enaki modeli v Renew prepakirani embalaži za 699 EUR z DDV pri Notesniki.si. Zakaj Renew? Zato ker se izplača kupiti novo neprodano zalogo! Renew je torej: Neprodana zaloga! Nižje cene! Polna HP 12 mesečna garancija! To je to! Zato, ker se izplača! In poleg vsega ima prenosnik HP seveda licenčno naložene Microsoft Windows 11 in tipkovnico, ki ima gravirane SLO znake!

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem GERI COMPUTER d.o.o., Notesniki.si
Za več informacij so vam na voljo pri GERI COMPUTER d.o.o., Notesniki.si
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v GLOBALNO AKTUALNO.

Dodaj odgovor