Izjemen prenosnik z AMD Ryzen 9 procesorjem!

Prenosnik Lenovo IdeaPad 5 Pro 16ACH6 je model računalnika nove generacije, ki gre po zadnjih analizah najbolj v prodajo. Zelo priljubljena je diagonala zaslona 16 palcev z kontrastno sliko in resolucijo 2560 x 1600. Odličen torej za ustvarjalce.

A priljubljenost izdelka Lenovo Ideapad 5 PRO se ne konča pri zaslonu, ki je barvit in kontrasten ampak nadaljuje pri izdelavi ohišja, ki ni plastično ampak narejeno iz aluminijaste zlitine. Čistokrvni delovni stroj je namenjen ustvarjalcem vsebin oziroma designerjem. V notranjosti tiktaka procesor AMD Ryzen 9 5900HX, ki se pohvali v mobilni izvedbi z veliko zmoglivostjo in majhno porabo. V srčiko iz silikona ima vgrajenih kar 8 jeder in 16 niti. To po domače povedano pomeni velik potencial pri večopravilnosti. Osnovna frekvenca procesorja je pri 3300 Mhz ob potrebi pa frekvenca poskoči na vsega 4600 Mhz. Predpomnilnika je 16 MB in procesor je izdelan v 7 nm tehnologiji.

Procesor ima sicer vgrajeno srednje zmogljivo grafično kartico AMD RADEON VEGA, a ker to za zahtevnejše uporabnike pač ne bo dovolj so se pri podjetju Lenovo za ta določen model prenosnika odločili, da vgradijo še dodatno grafično kartico Nvidia Geforce RTX3050 z 4 GB spomina, ki bo pospešila 3D operacije tako pri CAD CAM opravilih kot omogočila tudi igranje računalniških iger. Da pa veselja še ni konec nas omenjena konfiguracija razveseli z 32 GB vgrajenega spomina DDR 4 in kar 1 TB hitrega NVME SSD diska.

Zaslon WQXGA se pohvali z visokim nivojem barvitosti in prenese osveževanje vse do 120 Hz! To bo razveselilo predvsem gamerje, pri katerih bo MINECRAFT ali kakšna FIFA ali NBA tekel na maksimalnem nivoju grafičnega detajla in na maksimalnih herzih. Osvetljitev 100% sRGB zaslona je konkretnih 350 cd/m2 in poleg tega lahko na omenjen prenosnik priklopite še do 2 zunanja zaslona. Seveda ima prenosnik tudi čitalec kartic, izhod za slušalke in več USB vhodov. Masa je vsega 1,9 kg in omenjeno tehnološko čudo tehta vsega 1,9 kg ter ima prednaložene Microsoft Windows 11 in serijsko 12 mesecev garancije, ki jo je proti doplkačilu možno podaljšati na 2 ali 3 leta.

Priporočena maloprodajna cena izdelka je okoli 2000 EUR, a pri spletnem trgovcu Notesniki.si, kjer vedno pripravijo kakšno akcijo je na voljo, če imate srečo za malenkost pod 1500 EUR!

Dodaj odgovor