Izredna novica! SDS vložil interpelacijo zoper celotno vlado Roberta Goloba!

Ukinitev samostojnega Muzeja slovenske osamosvojitve, ukinitev vladnega urada za demografijo ter drugih ravnanj, ki so v nasprotju z določili slovenske ustave, je povod za vložitev interpelacije zoper celotno vlado.

“Vse od decembra 1991, ko je bila sprejeta ustava, imamo Slovenci temeljne vrednote, ki predstavljajo vrednotno središče slovenskega naroda, opredeljene v najvišjem pravnem aktu republike. Temeljne vrednote, ki predstavljajo vrednotno središče naroda, so hkrati vrednote slovenske osamosvojitve. Vsi državotvorni narodi, ki so si skozi zgodovino pridobili lastno državnost, spomin na ta osamosvojitveni državotvorni proces ohranjajo na različne načine, med katere obvezno spada tudi osrednji muzej, posvečen osamosvojitvi,” je zapisano v vloženi interpelaciji.

Vlada Roberta Goloba tudi Mariboru, kot drugemu največjemu mestu v Sloveniji ni prinesla nič dobrega. Še več.  “Ogrozila je naš obstoj in preživetje kot naroda ter države, s tem, ko je ukinila urad za demografijo, ki je imel sedež prav v Mariboru. Kot so zapisali v interpelaciji, so z uradom v prejšnji vladi želeli obrniti trend staranja prebivalstva in zagotoviti bolj ugodno razmerje med aktivnim in upokojenim delom prebivalstva, Golobova vlada pa je nenadoma vse to porušila.

“Grožnje predstavnikov vladne stranke Levica in kaos v delu javnega zdravstva, kjer brez osebnega zdravnika ostaja celo na desettisoče prebivalcev daleč najbogatejšega mesta v Sloveniji, namreč pričajo, da vlada dr. Roberta Goloba v praksi ravna nasprotno od lastnih koalicijskih zavez.”

Devet mesecev vlade dr. Roberta Goloba so zaznamovali slabo premišljeni ukrepi, kadrovanje in revanšizem. Vlada, oziroma kadrovski valjar vlade Roberta Goloba tako, kot po tekočem traku na vsaki seji vlade, pod točko kadrovske in administrativne zadeve menja vodstva, ali nadzorne organe v državnih družbah, oziroma družbah, ki so  pretežno v državni lasti. So še zapisali v interpelaciji.

Celotno interpelacijo zoper vlado si lahko preberete TUKAJ!

S preprostimi besedami povedano, je povod za interpelacijo torej očitna nesposobnost.

Viri: portal N1, MMC

Original prispevek objavljen na: E-MARIBOR.si

Dodaj odgovor