NSI: “Vlada so budale, ki jebejo pošteno delovno rajo!”

VLADA ROBERTA GOLOBA LJUDI OBREMENJUJE Z DODATNIMI BIROKRATSKIMI OVIRAMI BI LAHKO PREVEDLI TUDI V MALO SOČNEJŠI STAVEK, VLADA SO BUDALE, KI JEBEJO POŠTENO DELOVNO RAJO!

»Zakon o evidencah prinaša obvezno evidentiranje delovnega časa za vse oblike dela v naši državi – tudi za študente, s. p. jevce, kmete, avtorske in druge pogodbe. Beležiti bo potrebno prav vse: prihod in odhod z dela, z malice, praktično vsak premik. Gre za dodatno birokracijo, predvideni dodatni stroški gospodarstva bodo znašali 3 milijone evrov. Ne predstavljam pa si, kako se bo zakon izvajal v praksi. Kako bodo kmetje, obrtniki, znanstveniki itd. evidentirali vsak svoj korak, to verjetno vedo le v Levici,« je dejal Aleksander Reberšek in dodal:

»Obstajajo podjetja, ki kršijo delovno zakonodajo, prav gotovo. Ampak potrebno bi bilo kaznovati tiste, ki zakonodajo kršijo. S tem zakonom pa kaznujemo vse. Naslov zakona bi torej moral biti: zaradi nesposobnosti Luke Mesca kazen za vse, ne zgolj za peščico.«

Poudaril je, da ko je bila v vladi NSi, smo podjetja razbremenjevali, plače pa smo povišali vsem. »V času te vlade pa podjetja obremenjujemo z dodatnimi birokratskimi ovirami in dodatnimi davki. Zato v Novi Sloveniji zakonu o evidencah nasprotujemo,« je bil jasen poslanec NSi.

Vir: NSI.si

Dodaj odgovor