Prenosnik Lenovo Legion 5 Pro 16ITH6H je enostavno woooow!

Izdelki podjetja Lenovo veliko krat pometejo z konkurenco brez težav, saj ponudijo veliko za svojo ceno. To velja tudi za področje prenosnih računalnikov, namenjenih igranju grafično najzahtevnejših iger. Lenovo je to ponovno dokazal s pripravo prenosnikov serije Lenovo Legion 5 Pro 16ITH6H. Novinec temelji na osnovi najnovejše platforme Intel in grafičnih kartic družine Nvidia GeForce RTX 30.

Prenosnik za svojo ceno 1799 EUR z DDV ponuja 16 paličen izjemno kontrasten zaslon resolucije 2560×1600 in je v primerjavi z modeli Legion 5, ki ni pro tanjši, lažji, kompaktnejši in ohišje je sestavljeno iz boljših materialov. Vgrajen procesor Intel i7 enajste generacije in grafika Nvidia RTX 3070 bosta več kot dovolj za zahtevnega uporabnika. Preostala strojna oprema pa obsega 32 gigabajtov sistemskega pomnilnika in pogon Solid State PCIe 4.0 do kapacitete enega terabajta. Za prikaz slik pa je na voljo zaslon s 16-palčno oziroma 40,6-centimetrsko diagonalo in ločljivostjo QHD+. Frekvenca osveževanja znaša 144 hercev, kontrastno razmerje pa 1.200 proti 1.

Prenosni računalnik Lenovo Legion 5 Pro 16ITH6H je že na voljo na Slovenskem trgu pri Notesniki.si iz Maribora. Akcijski model, ki je dobavljiv takoj je opremljen z RGB osvetljavo pod ohišjem, RGB osvetljeno tipkovnico in 32 GB spomina, i7 procesorjem, 1 TB SSD diska in Nvidia Geforce RTX 3070 grafično kartico. Garancija v Sloveniji je pri Notesniki.si serijsko 12 mesecev, proti doplačilu pa se lahko podaljša na 24 ali 36 mesecev.

Moramo pa opozoriti stranke, da so količine omenjenih prenosnikov male, saj obstaja na trgu polprevodnikov še vedno kriza. In včasih bodo enaki modeli sicer dobavljivi pri drugih trgovcih, ampak zaradi krize in omejitev pri dobavi, znajo biti cene krepko zasoljene in tudi čez 2200 EUR!

Dodaj odgovor