Moder prenosnik Lenovo z AMD Ryzen 3 procesorjem je odličen spremljevalec!

Podjetje Lenovo, ki je bilo nekoč podjetje IBM in je sedaj Kitajsko in zelo uspešno posluje na računalniškem trgu je predstavilo novo verzijo prenosnega računalnika IdeaPad z novodobnim procesorjem AMD Ryzen 3 5425U. Zanimiv ugoden izdelek za množice!

Podjetje Lenovo je novi model prenosnika opremilo z zaslonom diagonale 15,6 palca, 8 GB spomina ter s hitrim in varčnim procesorjem AMD Ryzen 3 5425U, ki deluje pri osnovni frekvenci 2,0 GHz. Ko uporabnik potrebuje več moči, se vklopi turbo način oziroma vseh 8 procesorskih jeder se navije do frekvence 4,1 GHz. 4 jedrom dela družbo še 8 niti in za povrh je impresiven še podatek, da je procesor izdelan v 7-nm tehnologiji in ima kar 8 MB L3 predpomnilnika. Več informacij o novem procesorju AMD najdete TUKAJ.

Kaj še lahko drugega napišemo o zanimivem prenosniku Lenovo Ideapad 5 15ABA7, ki bo več kot dovolj zmogljiv za pisarno, šolsko delo in gledanje filmov ? Standardno je prenosnik opremljen z 8 GB hitrega DDR4 spomina, kar bo za 95 % uporabnikov več kot dovolj. Vgrajena zmogljiva grafična kartica AMD RADEON VEGA brez težav prenese 4K ločljivost na zunanjem zaslonu. Vgrajena grafična rešitev je več kot primerna za obdelovanje slik, video montažo, srednje zahtevne igre, gledanje filmov in pisarniška opravila. Kdor pa bo želel igrati Cyberpunk ali novejše 3D dogodivščine, pa naj le raje poseže po kakšnem Lenovo LEGION sistemu ali igralni konzoli Playstation 5 ali Xbox One. Dejstvo je namreč, da je omenjen prenosnik zamišljen bolj kot delovni, pisarniški ali študentski izdelek, za občasno igranje. Pravi igralci tako ali tako veste, da je prenosnik za nažiganje iger v višjem cenovnem segmentu, kot od zgoraj opisan Lenovo.

In kaj je prednost takšnega sistema pred igričarskim laptopom? Prednost je vsekakor manjša masa in bolj kompaktne mere! Saj veste, prenosnik namenjen igram ima grafično kartico, ki se bolj pregreva in potrebuje zato večje hladilnike in potemtakem je prenosnik težji in debelejši. Lenovo Ideapad 5 15ABA7 je torej primeren za prenašanje, saj ni pretežak, a hkrati je dovolj zmogljiv, da v pisarni zamenja vaš stacionarni računalnik za večino vsakodnevnih opravil.

Zvočniki pri prenosniku Lenovo so kakovostni in dovolj glasni, ne hreščijo in oddajajo dobro zvočno sliko. Slika na zaslonu je visoke kakovosti in barvna globina ter kontrasti so nad povprečjem. Vidi se, da gre za računalnik srednjega višjega razreda. Ohišje ni izdelano iz poceni plastike, ampak je na otip prijetno in izgleda kakovostno. Barva omenjenega modela je nekaj posebnega. Modrikasta! Akcijska maloprodajna cena prenosnika je noro ugodnih 399 EUR.

Če si želite ta ali kak drugi prenosni računalnik ogledati v živo, pa le obiščite poslovalnico Notesniki.si podjetja Geri Computer, ki je ravnokar otvorilo nove poslovne prostore v Mariboru, na Titovi Cesti 49. Njihova spletna trgovina posluje 24 ur na dan. Klasična trgovina oziroma računalniški butik pa je odprta med ponedeljkom in petkom med 9. in 16. uro.

Dodaj odgovor