PCX Extian je Slovenski računalnik predstavnik rdeče ekipe AMD!

Računalnik, ki bo odličen za pisarno, gledanje filmov in internet dan danes ni nič posebnega. Da pa bo računalnik dovolj zmogljiv za video montažo, resno delo in najnovejše igre, pa je potrebno poseči že po malo boljšem modelu. Takšen malo boljši model je PCX EXTIAN sestavljen v Sloveniji!

Računalniki EXTIAN so predstavniki rdeče ekipe (AMD). Vgrajeni so procesorji AMD Ryzen 7 družine 5000, osnovne plošče Gigabyte s čipovjem B550. Serijsko so vgrajeni zmogljivi napajalniki 550 W in 16 GB DDR4 RAM in podporo za NVMe M.2 SSD pogone. Najbolj prodajan gaming računalnik z AMD RADEON RX6600 grafiko je trenutno znižan na noro akcijsko ceno samo 999 EUR z DDV!

Potencial za nadgradljivost se začne pri izbiri ATX ohišja, ki je v primerjavi z drugimi formati, veliko bolj prijazen do komponent različnih velikosti. Tudi samo urejanje kablov je običajno veliko lažje v ATX ohišju. Vsi modeli PCX računalnikov so opremljeni s stekleno stranico, skozi katero lahko opazujete zverino, ki ste jo kupili. RGB ventilatorjem lahko po želji nastavite barvno kombinacijo, z namensko programsko opremo pa lahko obarvate tudi določene komponente. Po želji seveda lahko tudi sami še dodatno personalizirate PCX računalnik, bodisi s poslikavami stekla ali pa s figurami znotraj samega računalnika.

Barvno mavrico lahko tudi izklopite, če vam le-ta ni po godu. Konec koncev je najbolj pomembno, da ventilatorji poskrbijo za kroženje zraka in hlajenje komponent. Marsikateri uporabnik se ne zaveda pomembnosti hlajenja, pomembnosti pravilno postavljenih ventilatorjev in dobrega hladilnika za procesor. Tudi najzmogljivejše grafične kartice ali procesorji izgubijo svojo moč pri previsokih temperaturah. Na prvem mestu je pomembno, da sta računska moč in hladilna zmogljivost enakovredna. Tako boste lahko prepričani, da boste iz vgrajenih komponent iztržili najdaljšo možno življenjsko dobo. PCX računalniki so se tega izziva dobro lotili. Zračni pretok je po zaslugi vgrajenih ventilatorjev in samega ATX ohišja dober. Tudi pri ostalih komponentah je fokus na kakovosti. Odvisno od modela, vgrajeni sistemski pomnilniki (RAM) so bili izdelani v delavnicah znanih proizvajalcev Kingston in imajo za boljše delovanje hladilna rebra. Matične plošče so bile skrbno izbrane pri velikanu Gigabyte.

Ste bolj zahtevni uporabnik in vam osnovni model za 999 EUR ni dovolj? Za vas imamo PREMIUM verzijo z 32 GB spomina serijsko in RTX 3070Ti grafiko, ki je na voljo za akcijso ceno samo 1599 EUR z DDV!

PCX računalniki imajo skrbno izbrano opremo in konfiguracijo

Vsi PCX računalniki so opremljeni z najmanj 16 GB DDR4 RAM-a, kar bi v teh časih morala biti standardna kapaciteta. Tudi tisti uporabniki, ki v tem trenutku ne potrebujejo toliko pomnilnika, bi morali gledati dolgoročno in 16 GB RAM-a je ravno dovoljšna kapaciteta, da vam ne bo potrebno skrbeti, da boste čez nekaj let opazili upočasnitev. Najzmogljivejši PCX računalniki pa so opremljeni tudi z do 32 GB ali 64 GB RAM-a oziroma vam računalnik mojstri pri Geri Computer proti doplačilu nadgradijo.

Tudi pri shranjevalnem pogonu bi argumentirali, da je osnovna konfiguracija 1TB NVMe SSD diska, ki jo premore vsak PCX računalnik, tista zlata sredina. Ne samo, da boste uživali v visokih hitrostih, 1 terabajt je dovolj prostora za številne igre in bogato zbirko filmov in serij.

PCX-računalniki-grafične-kartice-Nvidia (1)

Kaj pa grafične kartice? 

Osnovni modeli, ki so namenjeni Full HD gamingu so opremljeni s karticami AMD RADEON RX6600, 6600XT, Nvidia GeForce RTX 2060 12 GB in Nvidia GeForce RTX 3060 12 GB. Zmogljivejši modeli namenjeni 2K ali 4K gamingu pa so opremljeni z modeli kartic Nvidia Geforce RTX 3070Ti 8 GB, ki ima že vgrajen spominski modul GDDR6X.

Garancija na računalnike? CE certifikat? Operacijski sistem?

Serijska garancija na sisteme PCX sestavljene v Sloveniji je 24 mesecev. Imajo CE certifikat kakovosti in so pred dobavo kupcem temeljito preizkušeni. Prednameščen imajo licenčni operacijski sistem Microsoft Windows 11 PRO v slovenskem jeziku. Večjo količino računalnikov po akcijskih cenah so pred kratkim dobili na zalogo v mariborski trgovini www.NOTESNIKI.si na Titovi cesti 49. Trgovina posluje 24 ur na dan preko spleta, med tednom pa kot fizična trgovina med 8:00 in 16:00. Sobota, nedelja in med prazniki je trgovina zaprta.

Dodaj odgovor