7 restavracij v Mariboru vrednih obiska: Kulinarično razvajanje v srcu Slovenije

Maribor, drugo največje mesto v Sloveniji, je pravo gastronomsko središče, ki ponuja raznoliko izbiro kulinaričnih doživetij. Od tradicionalne slovenske kuhinje do mednarodnih specialitet, restavracije v Mariboru bodo zagotovo navdušile vaše brbončice. V tem članku predstavljamo 11 najboljših restavracij v Mariboru, skupaj s predstavitvijo njihovega menija in povprečnih cen jedi.

Restavracija Rožmarin: Restavracija Rožmarin je priznano ime v Mariboru. Njihov meni ponuja sodobno interpretacijo tradicionalnih slovenskih jedi, kot so jagnjetina z zeliščnim pirejem, goveji zrezek s tartufi in okusne vegetarijanske možnosti. Povprečna cena glavnega obroka se giblje med 15 in 25 evrov. Restavracija rožmarin pa je znana tudi po veliki izbiri vin in zabavnih večernih dogodkih, ki jih občasno pripravljajo za svoje goste.

Restavracija Mak: Restavracija Mak je znana po svoji mednarodni kuhinji in elegantnem ambientu. Njihov meni ponuja širok izbor morskih sadežev, sveže pripravljenih mesnih jedi in inovativnih vegetarijanskih možnosti. Restavracija Mak je priznano ime v Mariboru, povprečna cena glavnega obroka pa se giblje med 20 in 35 evrov. Šef restavracije David Vračko, si je pri ocenjevanju specialista za hrano Gault & Millau prislužil visokih 17 kuharskih klobukov od 20 možnih.

Restavracija Ancora: Restavracija Ancora je prava izbira za tiste, ki si želijo okusiti pristne mediteranske jedi in pizze. Na spletu imajo objavljen slogan: Si želite hrano dobre stare italijanske kuhinje? Se vam ob mislih na hrustljave pizze iz krušne peči kar sline pocedijo? Morda imate radi ribe, okusne lignje, morske rižote, solate? Ali pa želite le kaj prigrizniti, posedeti v prijetnem vzdušju in popiti dobro kavico? Zato in še več je tukaj za vas ANCORA. Njihov meni morske specialitete specialitete in ene boljših pizz v mestu. Restavracija Ancora v centru mesta Maribor v peš coni ponuja prijetno vzdušje, povprečna cena glavnega obroka pa se giblje med 12 in 18 evrov.

Restavracija Mijabi: Restavracija Mijabi je prava destinacija za ljubitelje azijske kuhinje. Njihov meni vključuje okuse iz Japonske kot so sushi, hutomaki, nigiri,gunkan, hosomaki in številne druge azijske specialitete. Povprečna cena glavnega obroka se giblje med 12 in 20 evrov.

Restavracija Pri Florijanu: Restavracija Pri Florjanu se je odprla spomladi 2009 z željo ponuditi Mariborčanom nekaj drugačnega,nekaj, kar bi se razlikovalo od ostalih restavracij, da bi vsak gost začutil, da je tukaj nekaj posebnega, da se tukaj kuhajo jedi z duša, da je vsa hrana vedno sveža, da so okusi drugačni, zanimivi, posebni, da je v zraku nekaj mediteranskega,da se čuti tudi pridih štajerskega okolja,da imajo vina v sožitju s hrano nek smisel, da se počutite kot doma in se vedno vračate.

Hiša Denk: Hiša Denk je prestižna restavracija z Michelinovo zvezdico. Njihov kreativni meni se osredotoča na lokalne sestavine in sodobne tehnike kuhanja. Povprečna cena degustacijskega menija se giblje med 70 in 100 evri. Na privlačni lokaciji med vinsko cesto avstrijske Štajerske in Mariborskim Pohorjem se diskretna zunanja arhitektura hiše uravnoteženo povezuje v celoto s sodobno, a vendar domačno notranjostjo.

Vinoteka Vinski Bar Dveri Pax: Vinoteka Vinski Bar Dveri Pax se nahaja ma Ulici Vita Kraigherja 3 in ponuja čudovit ambient. Njihov meni vključuje sodobne jedi, pripravljene iz lokalnih sestavin. Povprečna cena glavnega obroka se giblje med 15 in 25 evrov. Na portalu Trip Advisor so prejeli povprečno oceno 4,5 od 5.

Maribor je pravo kulinarično središče, ki vas bo navdušilo s svojo raznoliko ponudbo restavracij. Ne glede na to, ali si želite okusiti tradicionalno slovensko hrano ali mednarodne specialitete, boste v teh restavracijah našli kulinarične užitke, ki bodo zadovoljili vaše brbončice. Pripravite se na nepozabno kulinarično potovanje po Mariboru!

Dodaj odgovor