Kljub slabim vremenskim razmeram v Mariboru, OFEM poteka gladko

Kljub slabim vremenskim razmeram organizatorji Olimpijskega festivala mladih v Mariboru (OFEM) skrbijo za nemoten potek tekmovanja. Tretji tekmovalni dan je v znamenju košarke 3×3, cestnem kolesarstvu, športni gimnastiki in judu. Vožnja na čas na Mariborskem letališču je bila prestavljena zaradi slabe a vremena, kasneje uspešno izpeljana. Prve medalje bodo še danes podeljen judoistom, gimnastičarjem in kolesarjem. V sredo pa so predvidene kratkotrajne zapore cest v Mariboru.

Jutranji dež je povzročil prekinitev kronometra na Letališču Maribor, ki so ga na koncu uspešno  izpeljali in podelili prve kolajne. Košarkarske tekme 3×3 so iz Trga Leona Štuklja prestavljene v dvorano  Železničar, kjer si lahko obiskovalci od 12:15 naprej ogledajo tekme tako deklet kot fantov. Tekme  teniških dvojic pa so se prestavile ne sredo, 25. 7. 2023. 

V športni gimnastiki so se začeli ekipni boji za odličja 26 reprezentanc, ki jih lahko spremljamo od 10.  ure dalje v živo na spletni strani EOC TV. Individualni nastopi tako fantov kot deklet bodo v Športni  dvorani Tabor vse do 20. ure zvečer. Dvorana Lukna bo ob 13. uri gostila judoiste, kjer se bodo odvijali  finalni dvoboji v kategoriji do 50 kg in 55 kg za fante ter v kategoriji do 40 kg in 44 kg za dekleta. Sledi  tudi svečana slovesnost podelitve medalj.  

Na prizoriščih odbojke in rokometa se nadaljujejo obračuni v skupinah. V odbojki in rokometu danes  spremljamo po 4 tekme pri dekletih in fantih. Slovenske rokometašice in rokometaši igrajo proti  reprezentanci Norveške. Slovenske odbojkarice igrajo proti Hrvaticam, odbojkarji pa proti Belgijcem.   Na kopališču Pristan bomo poleg drugih disciplin spremljali finale 4×100 m prosto, medtem ko nas na  atletski stezi čaka zanimiv dekliški in fantovski šprint na 100 metrov s pričetkom ob 19:25.  

Organizatorji vse udeležence v prometu obveščajo tudi o vzpostavitvi začasne zapore cest, kjer bo  potekala kolesarska dirka. V sredo, 26. julija 2023 bo organiziran trening cestnega kolesarstva v  spremstvu slovenske policije med 10. in 12. uro na odsekih cest R2 436 odsek 0440 Dolnja Počehova  in R2 436 odsek 1328 Počehova-Zg. Kungota. Trasa bo enaka tudi naslednji dan, v četrtek, 27. julija  2023, ko bo zaradi cestne kolesarske dirke prihajalo do zapor med 8.30 in 15.30 uro

Današnji spremljevalni dogodki v Mestnem parku v RELAX coni so dopoldan odpadli, zaradi slabih  vremenskih razmer. Prav tako so bile odpovedane vse aktivnosti na prostem v Športni vasi. Kljub  vremenu, pa se športniki lahko sproščajo in družijo v »gaming room-u« in se učijo slovenskega jezika.

Anja Sovič

Vodja odnosov z javnostmi OFEM Maribor 2023 | Head of PR EYOF Maribor 2023

 

Dodaj odgovor