Top 10 turističnih destinacij Evrope!

Evropa je dežela raznolikosti, ki navdušuje obiskovalce s svojo bogato zgodovino, čudovito naravo in raznoliko kulturo. Za tiste, ki iščejo nepozabne turistične izkušnje, smo pripravili seznam desetih vrhunskih turističnih destinacij v Evropi, ki jih morate obiskati. če seveda radi potujete in imate na voljo dovolj finančnih sredstev.

  1. Pariz, Francija: Mesto ljubezni in luči, Pariz, s svojimi svetovno znanimi znamenitostmi, kot sta Eifflov stolp in Louvre, nikoli ne razočara. Uživajte v kavi v kavarni na Montmartru in se sprehodite po slikovitih ulicah. Muzeji, umetnost, lepa dekleta in še kaj se najde v Parizu, ki pa drugače velja za veliko in zgodovinsko pomembno mesto.
  2. Rim, Italija: Prestolnica Italije je prava zakladnica antičnih znamenitosti, kot sta Kolosej in Forum Romanum. Okusite odlično italijansko kulinariko in se izgubite v čarobnih uličicah mesta. Ljubitelji avtomobilov Fiat, špagetov in pizz boste gotovo prišli na svoj račun. V svetu pa veljajo mlade Italijanke gotovo za ene lepših deklet za pogledati od daleč.
  3. Barcelona, Španija: To katalonsko mesto slovi po arhitekturnih mojstrovinah Antonija Gaudija, vključno z Sagrado Famílio. Obiščite tudi plaže ob Sredozemskem morju in uživajte v tapas. Veeeliko mesto, ki je seveda znano po velikem nogometnem klubu. Da pa boste v Barceloni našli veliko avtomobilov Seat nam ni potrebno dvakrat povedati. In seveda dobro domače rdeče vino ne sme manjkati pri obisku lokalne gostilne.
  4. Atene, Grčija: Starodavna Atene vas bodo navdušile z akropolom in drugimi antičnimi templji. Raziskujte bogato grško zgodovino in kulturo. Ljubitelji kulinarike, ki je v Grčiji sestavljena iz raznih sirov in veliko zelenjave pa boste tudi gotovo prišli na svoj račun, prav tako kot ljubitelji morja, sonca in lepe narave.
  5. Praga, Češka: Praga, “zlati” mesto, je zgodovinska lepotica s svojimi čudovitimi mostovi, trgovinami in gradom. Pokušajte lokalno pivo in se sprehodite po slikovitih ulicah starega mestnega jedra. Pravi kotički pa so poleg lepe arhitekture še žepu prijazni, čeprav se okoli govori, da je v določenih delih prelepega mesta pivo postalo prav nesramno drago in da je inflacija naredila svoje.
  6. Amsterdam, Nizozemska: Mesto kanalov in koles je znano po muzejih, kot je Rijksmuseum, in čudovitih vrtovih, kot je Keukenhof. Obvezno obiščite tudi Hišo Ane Frank in tržnico rož. Vsi ljubitelji rož boste absolutno prišli na svoj račun. Včasih so bili tulipani v tej državi vredno več kot čisto zlato.
  7. Dubrovnik, Hrvaška: Ta obmorski biser na hrvaški obali Jadranskega morja vas bo očaral s svojo čudovito srednjeveško arhitekturo in obzidjem. Spustite se v ozke ulice in okusite dalmatinsko kulinariko. Kdor pa spremlja Netflix produkcije mu bo hitro jasno, da so v lepem zgodovinskem mestu posneli marsikatero serijo, ki je tako prelep Hrvaški biser prinesla na ogled celotnemu svetu. Glede parkirnine pa ne pozabiti. Je zelo draga.
  8. Budimpešta, Madžarska: Madžarska prestolnica je znana po svojih termalnih kopališčih, kot je Széchenyi, in impresivnem parlamentu ob reki Donavi. Povzpnite se na grajsko gričino in uživajte v razgledu.
  9. Edinburg, Škotska: Ta škotsko mesto vas bo očaralo z edinstveno arhitekturo in številnimi zgodovinskimi znamenitostmi, vključno s kraljevim gradu. Ne pozabite poskusiti škotskega viskija.
  10. Plitvička jezera, Hrvaška: Naravna čudesa Plitvičkih jezer ponujajo edinstveno izkušnjo. Raziskujte čudovite slapove, jezera in gozdove v tem narodnem parku.

To je le nekaj izmed mnogih čudovitih turističnih destinacij, ki jih Evropa ponuja. Ne glede na to, ali iščete zgodovino, kulturo, naravo ali kulinarične užitke, boste v Evropi zagotovo našli nekaj, kar vas bo navdušilo. Ne odlašajte s svojim naslednjim evropskim potovanjem in se prepustite čarom teh čudovitih mest in krajin.

Pariz velja še vedno za turistični biser in če vas ne moti množica ljudi in visok nivo naseljenosti, ter malo višje cene je to mogoče pravi kraj za vaš obisk.

Dodaj odgovor